Goed design
is niet per definitie mooi

Van concept tot realisatie

Of het nu gaat om het ontwerpen en ontwikkelen van een responsive, mobile of gewone website. Het bedenken en ontwerpen van een complete huisstijl of het ontwerpen en interaction design van een app. xpressie helpt en inspireert je hier graag bij. De kernactiviteiten van xpressie omvat 3 pijlers. Visual design, interaction design (co-creatie) en het ontwerpen (en ontwikkeling) van website.
Door deze veelzijdigheid helpt xpressie je van concept tot realisatie.
Offline en online.

Visual Design

Het alledaagse begrip van design gaat over persoonlijke stijl en smaak. Hierover valt niet te twisten, totdat we design zien als een streven naar functionele schoonheid.
Visual design zorgt ervoor dat deze schoonheid zichtbaar wordt. Het gaat om het versterken van de identiteit, verhaal en boodschap van je organisatie. Dit creëert een authentieke beleving en maakt emoties los.
Binnen xpressie is visual design dan ook de belangrijkste pijler en komt daardoor in elke opdracht naar voren. Ongeacht het medium.

Visual design diensten

Het ontwerpen van een logo, corporate identity of communicatie uitingen. Communicatie uitingen zijn; flyers, brochures, posters, advertenties, promotiemateriaal. Website, zowel corporate, productwebsites als e-commerce website. Geschikt voor mobiel, tablet en desktop.
Social media design; Facebook pagina’s of uitingen, Google plus pagina’s of uitingen. Designs voor apps. Typografie. Marketing materiaal. E-mail marketing. POS materiaal. Coverdesign en complete lay-out voor boeken.

Drukwerk begeleiding

Het begeleiden en inkopen van drukwerk. xpressie is bekend met druktechnieken, aanlevereisen en zorgt ervoor dat het ontwerp in een perfecte kwaliteit wordt gedrukt of geprint.
Door de jaren heen heeft xpressie waardevolle relaties opgebouwd met verschillende drukkerijen waardoor er een optimale keuze kan plaatsvinden.

Interaction design

Dit betreft het uitdenken en uitwerken van de werking voor een website of app. Het in kaart brengen van structuren, navigatie. Interaction design wordt hoofdzakelijk gezien als de interactie tussen een gebruiker/bezoeker en een systeem (website/app). Waarbij optioneel ook gekeken kan worden naar de manier waarop informatie wordt getoond.
Binnen xpressie wordt interaction design vooral gezien als het uitdenken van de werking van een website of app. Hoe komt een bezoeker van A naar B en wat kan deze gaandeweg allemaal tegenkomen of verwachten. Dit wordt vertaald naar een IO (interactie ontwerp).
Het IO is een visueel schematische weergave van een website of app. Aan de hand van het IO kan er voor gekozen worden om een speciaal prototype / klikbaar model te maken.

Aan de hand van het IO wordt vervolgens het visual design, look and feel en tone of voice van een website of app ontworpen. Kortom wat is de emotie die wordt overgebracht naar de ontvanger?

Visual design als vertaler van emoties

Webdesign

Ben je opzoek naar een website die niet standaard is - zoals de vele beschikbare templates voor de evenveel beschikbare CMS'en - dan ben je bij xpressie aan het juiste adres.
Voor elke website wordt er een authentieke beleving gecreëerd om zo de identiteit, het verhaal en boodschap beter over te brengen. Het creëren van een authentieke beleving en gebruiksgemak staan hierbij voorop.
xpressie vergelijkt het ontwerpen van een website als het laten aanmeten van een maatpak. Hierbij is jouw input van groot belang. Door te werken vanuit co-creatie wordt de betrokkenheid bij de totstandkoming van de website vergroot. In de beginfase is de co-creatie vooral gericht om elkaar te inspireren en te informeren.

Responsive website

Elke website die door xpressie wordt opgeleverd is responsive. Een responsive website past zich automatisch aan, zodat je als bezoeker een optimale website te zien krijgt. Geen aparte site voor mobiel en desktop, maar één responsive website. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Waarin wij samen de mogelijkheden voor jouw website kunnen bespreken.

Welke diensten biedt xpressie allemaal aan;
#visual design, #branding, #logo design, #cover design, #flyers, #posters, #tentoonstellingsmateriaal, #marketing materiaal, #POS materiaal, #huisstijl, #website, #webdesign, #app design, #interactie ontwerp, #IO, #friendsactivator, #user experience design, #scss/sass, #css styling, #DTP, #SEO, #concept ontwikkeling, #freelance designer, #e-mailnieuwsbrieven, #Mailchimp campagnes, #drukwerk begeleiding.

Manier van werken

Definieer

Wat is je wens? Wat is je doel? Wie is je doelgroep? En wat zijn je randvoorwaarden? Welke uitstraling / emotie moet het mee krijgen? De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk voordat het creatieve proces begint. xpressie zoekt in deze beginfase direct naar oplossingen voor wensen die niet direct haalbaar of tegenstrijdig zijn. Dit voorkomt in een later stadium onnodige vertraging en of extra kosten.

Creëer

In deze fase begint alles zichtbaar te worden. De concepten worden uitgevoerd, gedeeld en bijgewerkt tot het gewenste resultaat. Flow’s, structuren, navigatie en grids voor websites en of apps worden uitgedacht en inzichtelijk.
Het interactie ontwerp wordt getest met behulp van een prototype en dient als fundament voor het visual design. Oftewel van ruwe schetsen naar een definitief concept.

Implementeer

xpressie zet in deze fase het definitief concept om naar een eindproduct. Zowel print-uitingen als online applicaties gaan in productie. De laatste controles vinden plaats, is alle informatie juist?
De samenwerking tussen en met de verschillende partijen wordt belangrijker. Het eindproduct komt langzaam tot leven. Oftewel van concept tot realisatie.

Verras uw klanten met een sympathiek en oprecht gebaar

En maak ze zo een ambassadeur van uw bedrijf


Ja! Dat wil ik ook

DTA

#branding #visual design #interaction design #webdesign #UX design

Bekijk werk

Mijn Hi App

#interaction design #visual design #app design

Bekijk werk

Autorijschool Wish

#branding #visual design #webdesign #webdevelopment #fotografie

Bekijk werk

Los logos

#logo design #branding #visual design

Bekijk werk